Et fyrtårn med vinger

MINDEORD OM PAUL HEGEDAHL:
Et fyrtårn med vinger

- Han var en utrættelig ven. Engageret i at bidrage alt det han kunne for at sikre engagement overalt og hos alle. Jeg mødte ham, fordi han havde bemærket, hvad jeg lavede, og han var så venlig at fortælle andre, at de burde lære mig at kende
19. JAN 2011 14.01

Af Dominique Bouchet

En ven af Danmark er død. En ven af dansk erhvervsliv, en ven af det  lokale samfund, en ven af universitetet, en ven af den offentlige sektor, en ven af Fyn, en ven af demokratiet. Paul Hegedahl var alt dette.

Han var en utrættelig ven. Engageret i at bidrage alt det han kunne for at sikre engagement overalt og hos alle. Jeg mødte ham, fordi han havde bemærket, hvad jeg lavede, og han var så venlig at fortælle andre, at de burde lære mig at kende. Paul Hegedahl forbandt folk. Han holdt ikke blot forbindelsen ved lige, han forbandt videre i øst og vest til gavn for samfundet.

På universitetet fik vi besøg af folk fra København, som havde fået oplyst, at de burde komme og se, hvad vi lavede. Vi fik brev fra Paul med gode ideer til, hvordan vi kunne gøre tingene bedre. Han var nemlig censor hos os og kunne følge med i, hvad vi lavede. Som censor var han altid top forberedt, meget opmærksom og positiv. Jeg kender ingen andre censorer som ham. Han sendte litteraturreferencer og fotokopier til mange af os.

Paul Hegedahl fulgte med i alting på kryds og tværs, som havde relevans for moderne ledelse. Jeg fik noget, mine kolleger fik noget andet. Paul havde været redaktør af Harvard Børsen her i Danmark, som senere blev til Ledelse i Dag.

Paul havde skabt Time Manager International og holdt op som direktør på toppen af sin karriere - netop for at være endnu mere aktiv og til gavn  for hele erhvervslivet. Han forblev i firmaets bestyrelse indtil 1995, men var mere og mere optaget af at udvikle tidsskriftet Ledelse i Dag fra Dyreborg ved Faaborg på Fyn, en publikation som var med til at inspirere alle type ledere, offentlige som private.

Flere gange om måneden skrev han kronikker og debatindlæg i alle slags aviser. Efter at han havde valgt at gå på pension som censor i en alder af 70 år, steg antallet af mails og anmeldelser fra Pauls hånd. De senere år skrev han op til fem anmeldelser om ugen til dknyt. Han anmeldte alle mulige typer bøger, dog mest om ledelse og alt det, som kan styrke folkestyret; men også om bøger for børn og om
naturen.

Han redigerede også antologier. Den nyeste udkommer snart. Den handler om tillids betydning for os alle. Og Paul havde tillid til os, men han vidste, at man skal blive ved med at baske med vingerne, så vi ikke falder ned, blive ved med at flyve højt i H.C. Andersens land.

Da han fyldte 70 år, gav mine kolleger og jeg ham noget, han længe havde ønsket sig: en tur i luftballon hen over det fynske sensommerlandskab. Vi fløj fra Egeskov mod sydvest. Han var glad. Han smilede, som han plejede.

Faktisk har jeg svært ved at forestille mig, at Paul nogen sinde kan have været andet end smilende og positiv.

Tak Paul.

Dominique Bouchet er professor ved Syddansk Universitet, Institut for Marketing & Management

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt