Tillykke københavnske muslimer

Tillykke københavnske muslimer

- På tide, at Danmarks næststørste religion kommer ud fra baggårdene og kan dyrke deres religion under ordentlige forhold, siger borgmester Anna Mee Allerslev (R) på dagen, hvor to nye lokalplaner vil gøre to moskeeer mulige

KØBENHAVN: I dag vedtager Københavns Teknik- og Miljøudvalg endeligt to lokalplaner, som gør det muligt at bygge to moskeer i København. Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R) og talsmand for Muslimernes Fællesråd Zubair Butt Hussain glæder sig over, at København i lighed med andre storbyer kan få smukke moskeer til Europas og Danmarks næststørste religion. Det er på tide.

- Tillykke Københavnske muslimer og tillykke København med udsigten til to nye moskeer. Det er på tide, at Danmarks næststørste religion kommer ud fra baggårdene og kan dyrke deres religion under ordentlige forhold. Vil vi have ordentlig inklusion og sammenhængskraft i Danmark, så må vi tage godt imod andre kulturer og religioner.

Godt signal
- Det sender også et signal til danske virksomheder om at der er plads til deres nye medarbejdere, hvis de vil hente kvalificeret arbejdskraft ind udefra. Derfor er det uhørt ikke at ville tillade moskeer i København, siger den ny beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R), der fortsætter:

- Jeg vil i lighed med langt de fleste københavnske muslimer stå værn om, at de to moskeer bliver repræsentanter for islam i dansk kontekst.

Paraplyorganisationen for 30-35.000 danske muslimer Muslimernes Fællesråd står bag moskeen på Amager:

- Det er positivt, at Københavns Kommune tillader moskeprojektet på Faste Batteri. Det understreger, at Danmark er et pluralistisk land. København bliver nu en foregangsby i Danmark ved at cementere, at København er en mangfoldig by med generøsitet, accept og respekt for hinanden. Vi glæder os til at komme i gang med projektet, siger Zubair Butt Hussain, talsmand for Muslimernes Fællesråd.

Uhørt med moske-modstand
Formelt er det kun selve byggeriernes fysiske udformning, som Teknik- og Miljøudvalget godkender i dag. De to moskeer er en sunnimuslimsk moderne moske ved Islands Brygge på Amager, den anden er en shiamuslimsk moske på Vibevej. 90 procent af Københavns muslimer er sunnier. Anna Mee Allerslev siger om den politiske modstand mod moskeerne:

- Vi har religionsfrihed i Danmark, og vi har ytringsfrihed i Danmark. Derfor er det uhørt, at visse politikere - selv fra frihedspartiet Venstre - vil forbyde moskeerne og ofre disse kernedanske værdier. Hvis frygten får lov til at styre os, så vi går på kompromis med religionsfriheden og ytringsfriheden, så har vi tabt. Og frygten har vundet. Det må ikke ske.

Integrationsborgmesteren ser mest frem til den bredtfavnende og moderne moske på Amager. Her vil et arkitektonisk meget moderne projekt med tilhørende kulturcenter vække international opsigt. Den kan ifølge Anna Mee Allerslev blive en stolthed og udflugtssted for alle københavnere.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt