Mindst hver 10. kommune planlægger flere lukkedage

Kun seks kommuner ud af 98 har ingen lukkedage. Og i 2011 vil mellem 10 og 15 pct. af landets kommuner forøge antallet af lukkedage
KORT NYT12. JAN 2011 10.54

Det viser en ny sammentælling foretaget af KL.

- På dagtilbudsområdet sparer kommunerne mange penge i 2011, siger fuldmægtig i KLs økonomiske sekretatariat, Sune Gerts Larsen. Han tilføjer dog, at fem-ti pct. af kommunerne i 2011 har sat antallet af lukkedage ned, skriver Berlingske Tidende.

I går kunne dknyt fortælle, at Københavns Kommune mere end fordobler antallet af lukkedage og vil indføre tvungen ferielukning i institutionerne i de to sidste uger i juli. Udover de to lukkeuger i sommerferien bibeholder kommunen de ni lukkedage, der hidtil har været normen.

Kommunerne har i flere år benyttet sig af at lukke institutionerne på tilfældige og løsrevne hverdage. Den trafik blev stoppet i 2009 med en aftale mellem regeringen og KL. Nu samles institutionernes lukkedage i hele uger eller i forbindelse med skæve helligdage.

Det er tillige et krav, at fremmødet af børn skal være 'lavt'. Det er ikke nærmere defineret, men KL har henstillet, at man kun lukker institutioner hvis fremmødet er lavere end 50 pct.

tj

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt