København lukker børneinstitutioner i to uger

Børneinstitutioner i hovedstaden lukkes i uge 29 og 30. København går fra 9 til 19 lukkedage
KORT NYT11. JAN 2011 7.00

KØBENHAVN: Sidste år var der i alt 9 lukkedage spredt over året, men i år mere end fordobles tallet til 19 for at spare knap 10 millioner kroner. Dermed lander hovedstaden med ét slag blandt de kommuner, der lukker hyppigst. 10 af de 19 lukkedage skal ligge i de to juli-uger, skriver Politiken.

Forældrene kan dog benytte sig af det nødberedskab, som Københavns Kommune stiller til rådighed på et mindre antal daginstitutioner.

Børne- og ungdomsborgmester i København Anne Vang (S) beklager, at kommunen for at spare må indføre flere lukkedage. Men hun mener, at princippet om faste lukkeuger er en fordel for familierne - frem for at lade de enkelte institutioner og forældrebestyrelser bestemme, hvornår der er lukket:

De sommerlukkede institutioner bekymrer ikke formanden for børne- og ungeudvalget i KL, Jane Findahl (SF).

- Hos os startede det for mange år siden af pædagogiske grunde. Forældre og pædagoger blev enige om, at det var vanvittigt, at børnene sad og kedede sig om sommeren i institutioner med meget få børn. Så begyndte man i stedet at samle dem færre steder, og det er jo meget sjovere for børnene.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt