Gladsaxe river bydel ned

Gladsaxe river bydel ned

En større klynge rækkehuse i Gladsaxe jævnes med jorden og erstattes med nye
5. JAN 2011 6.55

GLADSAXE: Rækkehusene i Bytoften i Gladsaxe er i så dårlig stand, at det er billigere og mere miljørigtigt at rive dem ned og bygge nyt, end at renovere dem. Derfor har Gladsaxe Byråd nu vedtaget en lokalplan, så boligselskabet GAB kan rive husene ned og bygge nye, moderne og miljørigtige boliger i stedet.

Både beboerne, boligselskabet Gladsaxe Almene Boligselskab, GAB, Gladsaxe Kommune og nu også Socialministeriet er enige. Rækkehusene i Bytoften i Gladsaxe er i så dårlig stand, at de ikke er værd at bevare.

Sparer 230 tons CO2 årligt
Husene er gamle og nedslidte, og har problemer med skimmelsvamp. En renovering vil betyde, at huslejen bliver så høj, at ingen sandsynligvis vil betale for at bo der. Valget om at bygge nyt i stedet for at renovere vil samtidig skåne miljøet for en CO2-udledning på 230 tons årligt. CO2-besparelsen svarer til det samlede årlige forbrug i 90 rækkehuse.

Alle er derfor enige om, at det bedst er at rive husene ned og bygge nye. De nye huse bliver opført efter de nyeste energibestemmelser, hvor der bliver etableret fjernvarme i husene, og det er med til at give den store reduktion i CO2-udledningen.

- Med de nye huse får lejerne nogle moderne og tidssvarende boliger, beboernes varmeudgifter falder drastisk og samtidig er det endnu et tiltag for at nedbringe den samlede CO2-udledning i Gladsaxe, siger borgmester Karin Søjberg Holst (S).

cgt

Se flere stillinger
Nyhedsbrev