FOA: TV2 chikanerede hjemmehjælpers datter i hjemmet

FOA: TV2 chikanerede hjemmehjælpers datter i hjemmet

SNYD - KONTROL ELLER TILLID FOA-formanden er rasende over, at en af de 'afslørede' hjemmehjælperes datter blev så medtaget af TV2's forfølgelse, at hun måtte have krisehjælp af kommunen. - Uforståligt at TV-stationen kan få sig til det, siger Dennis Kristensen

KØBENHAVN: Dagbladet BT kan i dag afsløre, at en af de hjemmehjælpere, TV2 for nylig filmede med skjult kamera og angiveligt afslørede i at snyde med arbejdet, fik sin nærmeste familie alvorligt chikaneret.

Det får FOA-formand Dennis Kristensen til at tale med store bogstaver:

- Men der må og skal være nogle klare grænser. En af disse grænser handler i mine øjne om offentligt ansattes ret til at have familie, som ikke udsættes for 'journalistiske' tricks og fiduser.

Dagbladet BT fortæller i dag, hvordan TV 2 i forbindelse med de skjulte optagelser i den københavnske hjemmepleje ikke alene overvågede ansatte i deres arbejdstid og herigennem kontrollerede arbejdets udførelse. TV 2 opsøgte også mindst én af de ansatte på hendes privatadresse - mens hun var på arbejde - og chikanerede hendes hjemmeboende datter i en sådan grad, at kommunen måtte tilbyde, ikke blot den ansatte, men også hendes datter krisehjælp.

- Jeg kan simpelthen ikke forstå, at TV 2 har kunnet få sig selv til at inddrage en offentligt ansats familie i en sag, som familien absolut intet har med at gøre. Jeg ville have forsværget, at det ville kunne ske i Danmark.

- Den slags hører i mit verdensbillede til i lande, hvor offentligheden domineres af en fuldstændig samvittighedsløs skandalepresse, der driver den rene revolverjournalistik, siger Dennis Kristensen.

FOA anerkender fuldt ud, at der skal være stor gennemsigtighed omkring den offentlige sektor, og at offentligt ansatte skal tåle at blive kigget over skulderen.

- I et demokrati skal skatteyderne naturligvis have fuldt indblik i, hvordan skattekronerne anvendes, ligesom vi alle som vælgere har en selvfølgelig ret til at vide, hvordan den danske velfærd ser ud helt derude, hvor rigtig velfærd skabes; nemlig i mødet mellem en borger med et behov og en professionel med faglighed, viden og erfaring i rygsækken, siger FOA-formanden.

- Derfor skal pressen også kunne kigge bag den offentlige sektors facade. Og det indebærer, at skjult kamera også kan anvendes, når spillereglerne i øvrigt respekteres, slutter Dennis Kristensen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev