Ekspert: FOA har god sag mod TV2

SNYD - KONTROL ELLER TILLID Hvis FOA's fremstilling af sagen om TVs's afsløringer af snyd i den københavnske hjemmepleje er rigtig, så har tv-stationen overtrådt de pressetiske regler
KORT NYT29. JUL 2010 8.27

KØBENHAVN: - Det er forståeligt, at FOA har meldt TV2 til Pressenævnet. Det siger pressejurist Oluf Jørgensen fra Danmars Medie- og Journalisthøjskole til Politiken. Det sker i kølvandet af, at en hjemmehjælper er blevet helt renset for beskyldningerne, og FOA har givet sin fremstilling af tv-stationens arbejdsmetoder.

FOA-formand Dennis Kristensen har forklaret, at en hjemmehjælper, der nu er renset, følte sig forfulgt af to ukendte mænd i en bil og derfor tog hjem og kontaktede den vagthavende sygeplejerske. Da de to blev konfronteret, løj de om, hvad de lavede. Først da skjult-kamera-optagelserne blev vist i TV2 og blev brugt til at dokumentere, at hjemmehjælperen snød og opholdt sig i eget hjem i arbejdstiden, blev de jo journalisters rolle klar. Alt det vidste TV2 ifølge Dennis Kristensen godt, men valgte altså at bruge optagelserne alligevel.

Hvis det er rigtigt - altså at TV 2 kendte hjemmehjælperens forklaring, skulle den have været med i indslaget, siger Oluf Jørgensen.
- Så har TV 2 klart overtrådt reglerne om god presseskik. Stationen skal præsentere hende for materialet, lytte til hendes forklaring og bringe hendes svar i udsendelsen, siger pressejuristen til avisen.

mou


     

Se flere stillinger
Nyhedsbrev