Realdania trynede borgerne og kommunen

Den stenrige fond fik sin vilje i 100 millioners-projekt på Nørrebro

KØBENHAVN: Københavns Kommune og Realdania indgik I 2004 en partnerskabsaftale om at udvikle et helt kvarter på Nørrebro for 100 millioner kroner. De to parter kom hver med 50 millioner. Udover kommunen fik også borgerne plads i den komité, der skulle afgøre hvordan det endelige projekt skulle se ud, fortæller Politiken.

Men borgeren, der er formand for 'Områdefornyelsen Mimersgade' - der arbejder for at inddrage borgerne i fornyelsen af den den ramponerede bydel - oplevede sig trynet. Hvis ikke Realdania fik det projekt, fonden og fagdommerne havde forelsket sig i, ville den trække sig og de 50 millioner ud. Også kommunens folk blev trynet. Politiken skriver:

'Samtidig blev en medarbejder fra Københavns Kommune, som var på borgernes side, bedt af sin chef om at holde sig væk fra et afgørende møde. Det har Politiken fået bekræftet fra centrale kilder. En anden medarbejder, der havde været positiv over for borgernes ønsker, holdt op med at komme på møderne.'

Ifølge avisen blev også en kommunalt ansat projektchef presset af Realdania til at støtte deres forslag - ellers ville fonden trække sig ud og projektet falde.

mou