Hver tiende overvejer Fælleslisten

Det vestjyske, lokalpolitiske fænomen, Fælleslisten, der står stærkt i Holstebro og Struer, står i en Gallupmåling til et markant resultat ved et folketingsvalg.
KORT NYT14. JUL 2010 7.40

Utilfredsheden med de centralistiske politiske partier på Christiansborg rumler tilsyneladende for alvor i vælgerbefolkningen. Ifølge en Gallup-undersøgelse, som Berlingske Tidende har fået lavet, så overvejer ni procent af vælgerne at stemme på Fælleslisten, hvis det bliver opstillingsberettiget. Undersøgelsen viser samtidig, at Fælleslisten kan tiltrække vælgere fra hele det politiske spektrum.

Venstre, der tilsyneladende er hårdets ramt af mange vælgeres utilfredshed med de eksisterende partier, tager det roligt.
- Danskerne synes altid, det er spændende, når der kommer et nyt parti. Det så vi jo også med Ny Alliance. Men det er mest spændende, så længe man ikke ved, hvad politikken er, siger Venstres politiske ordfører, Peter Christensen til avisen.

Valgekspert Roger Buch, Danmarks Journalisthøjskole, er overrasket over den store opbakning til Fælleslisten.
- Det her viser, at listen absolut har en reel chance. De sætter en dagsorden, som ingen har taget alvorligt i 20-25 år, og det er grunden til, at de kan trække stemmer overalt, siger han.

mou

Se flere stillinger
Nyhedsbrev