Kommunen.dk
DK Havenergi
DK Vindkraft
DK Social
DK Indkøb
DK Sundhed
DK Teknik
DK Økonomi
DK IT
DK Job

5000 vil se Viborgs nye rådhus

Fredag indvies administrationsbygningen, der lever op til energiklasse 1 og har målsætning om ikke at bruge mere end 50 kWh om året
29. SEP 2011 10.04

VIBORG: Viborg Kommune indvier fredag sit nye rådhus, og en del af arrangementet bliver rundvisninger, hvor kommunens borgere kan få at se, hvad de får for pengene.

Interessen har været stor, og der er ikke flere ledige pladser til de i alt 32 rundvisninger i weekenderne 8.-9. og 15.-16. oktober, så på tre uger har knap 5.000 tilmeldt sig en rundvisning, oplyser kommunen.

Det 19.400 kvm store rådhus rummer solceleanlæg og lever op til energiklasse 1. Ved at vente til allesidste øjeblik med at afgive bud lykkedes det at spare tre millioner, da priserne på råvarer til solcelleproduktion falder for tiden. Der er 760 kvm. solceller, der årligt kan levere 76.000 kWh. Kommunen har en målsætning om ikke at bruge mere end 50 kWh energi udefra om året.

Bygningen tæller seks etager og ligger ved ringvejen i et område, hvor også VIA og ungdomsboliger skyder op i denne tid.

ka