Mænds helbred tjekkes mens de ser fodbold

Mænds helbred tjekkes mens de ser fodbold

I Haderslev har afdelingen for Sundhed og Forebyggelse erkendt, at mænd er svære at lokke til et helbredstjek. Så nu opsøger man mændene dér, hvor der er mange - ved en storskærm næste mandag kl. 13-16
7. JUN 2010 13.18

HADERSLEV: Fodbold er sundt. Selvfølgelig først og fremmest, hvis man selv har fodboldstøvlerne på og sparker til bolden. Men nu får mænd mulighed for at kombinere et par hyggelige timer med VM-fodbold og samtidig få lavet et sundhedstjek.

I uge 24 er det Mens Health Week i Danmark, og temaet er mænd, krop og kost - mere fysisk aktivitet og sundere mad til mænd.

I Haderslev Kommune fløjtes ugen i gang med et sundhedstjek for mænd. Det kan være svært at få mænd til at møde op til et sundhedstjek, så derfor har afdelingen for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune denne gang besluttet sig for at tage derud, hvor der skulle komme mange mænd.

Det drejer sig om mandag den 14. juni - en dag fodboldfans længe har set frem til - mellem klokken 13 og 16 foran Tribunen i Haderslev. Her kan mænd få lavet et sundhedstjek og så samtidig se Danmarks VM-kamp mod Holland, som Tribunen viser fra klokken 13.30.

Selvom mange mænd nok kommer til at bruge et par timer foran fjernsynet denne sommer for at følge Danmarks VM-drenge, så er der også god grund til selv at trække fodboldstøvlerne på. Forskere har nemlig fundet ud af, at motionsfodbold er et effektivt redskab til at forebygge og behandle blandt andet forhøjet blodtryk, hjertekarsygdomme og overvægt.

Det er 8. gang, der er Mens Health Week i Danmark. Når der sættes fokus på mænds sundhed og sygdomme, så skyldes det blandt andet, at:

· Mænds forventede levetid er unødvendig lav, og for mange mænd dør for tidligt af årsager, som kan forebygges.

· Mænd søger læge for sent og er ofte mere syge, når de kommer.

· Mænd har en højere dødelighed af en række sygdomme.

· Mænds dårligere helbred og for tidlige død har også konsekvenser for deres familier, sundhedsvæsenet og samfundsøkonomien.

mou