Rikke Vestergaard er Koldings nye kommunaldirektør

Rikke Vestergaard er Koldings nye kommunaldirektør

Hun har hidtil været økonomi- og personaledirektør, og har desuden været konstitueret kommunaldirektør, siden Ingemann Olsen fratrådte stillingen i april
1. JUN 2010 6.45

KOLDING: Som ny vicekommunaldirektør udnævnte byrådet by- og udviklingsdirektør Stefan B. Andersen.

Rikke Vestergaard er 42 år og uddannet cand. oecon. og Master of Public Management, oplyser Kolding Kommune.

Den nyudnævnte kommunaldirektør, der er uddannet cand. oecon. og Master of Public Management, har gjort lynkarriere i Kolding Kommune. Hun blev ansat som controller med placering på Rådhuset den 1. august 2000, og da stillingen som økonomidirektør blev ledig i april 2006 faldt det helt naturligt for kommunens ledelse at tilbyde hende stillingen.

Det blev således hende, der om nogen tog det store slæb med at få sammenkørt økonomien og de forskellige administrative kulturer og systemer, der skulle spille sammen i forbindelse med kommunesammenlægningen den 1. januar 2007.

For Rikke Vestergaard er udvikling og udfordringer det alt afgørende, når man spørger, hvorfor det er interessant for hende at være kommunaldirektør i Kolding.

Forandring - et livsvilkår
- For mig er det rigtig interessant at være med til at præge udviklingen og modernisere organisationen i en stor kommune, som samtidig er den største arbejdsplads i kommunen, fortæller Rikke Vestergaard.

- Vi skal have konstant fokus på organisationen og vurdere, om den er hensigtsmæssig i takt med nye opgaver og arbejdsmetoder. Forandring bliver et livsvilkår fremover, og det skal organisationen også være gearet til.

- Det er ikke nødvendigvis forbundet med nedskæringer eller fyringer, at organisationen bliver efterset. Det kan lige såvel være tale om, at man som medarbejder skal lave noget andet, så der bliver brug for villighed til forandring.

- Men samtidig skal vi også sørge for at være en attraktiv arbejdsplads, hvor det er spændende at være ansat.

Familiemenneske
Rikke Vestergaard, der stammer fra Randers, har sammen med familien - ægtefællen Tony og den 11-årige datter Emilie - bosat sig på en landejendom i Ejstrup, og her har hun rig lejlighed til at dyrke sine naturinteresser og løbetræne, som hun holder meget af.

I det hele taget dyrker Rikke Vestergaard familie- og hjemmelivet intenst, når direktørjobbet tillader det.
Den perfekte weekend for hende er aktiviteter sammen med familien, og ferien skal helst tilbringes under sydens sol eller med spændende oplevelser på fjerne destinationer.

Og så kan vi da lige afsløre, at det er rock-musik, der puttes i cd-afspilleren, når hun svinger potter og pander hjemme i køkkenet.

tj