Bekymret borgmester mødes med regionsformand

Ringkøbing-Skjerns borgmester støtter den omstridte sygehusplan for Midtjylland, men er ærgerlig over, at der nu igen skabes tvivl om Regionshospital Ringkøbings fremtid
14. APR 2010 23.01

RINGKØBING-SKJERN: Fredag den 16. april skal Ringkøbing-Skjern Kommunes borgmester Iver Enevoldsen (V) mødes med formand for Region Midtjylland Bent Hansen (S). På dagsordenen er først og fremmest Regionshospital Ringkøbings fremtid, oplyser kommunen.

I et brev til Bent Hansen fra den 15. marts udtrykker Iver Enevoldsen sin tilfredshed med, at regionens plan for besparelser ikke skal ramme akutfunktionerne i Ringkøbing-Skjern Kommune, hverken det præhospitale beredskab eller akutklinikken i Ringkøbing.

Men borgmesteren er alligevel utilfreds med, at der nu igen skabes usikkerhed om hospitalets fremtid.

- Jeg er stærkt bekymret over de overvejelser, der er om at gennemføre yderligere reduktioner af Regionshospital Ringkøbing, ja måske endda en lukning, skriver Iver Enevoldsen i sit brev. Han mener ikke, at der på nuværende tidspunkt er grund til at skære yderligere ned på sygehusbetjeningen i området.

- Jeg synes, der i Ringkøbing-Skjern Kommune har været opbakning til målet om placeringen af et nyt storsygehus i Gødstrup, og når dette sygehus kan ibrugtages, vil det være naturligt at gøre sig overvejelser om, hvordan den regionale sundhedsbetjening skal være i det vestlige Region Midtjylland. Men jeg synes ikke, at der på nuværende tidspunkt er grundlag for yderligere reduktion af sygehusbetjeningen i det vestlige område af Region Midtjylland, siger Iver Enevoldsen.

På mødet vil også den stigende mangel på praktiserende læger blive drøftet.

mou