Fire ud af fem stjerner til nordjyske sygehuse

Sygehus Himmerland i Hobro er det eneste sygehus i regionen, der denne gang må 'nøjes' med tre stjerner. Og ud af alle 22 danske sygehuse med fire kvalitets-stjerner er de seks fra Nordjylland
17. MAR 2010 12.56

NORDJYLLAND: I den seneste nationale karaktergivning er landets sygehuse vurderet på ventetider, patientoplevet sikkerhed, tilfredshed, hygiejne, rettidighed og fysiske forhold og næsten alle sygehuse i Nordjylland får fire stjerner.

- Sygehus Himmerland i Hobro er det eneste sygehus i regionen, der denne gang må "nøjes" med tre stjerner.

- Det er godt gået. Sygehusene i Region Nordjylland udmærker sig i den grad. Det er personalets fortjeneste, at vi kommer ud med så flot et resultat. Bag karaktererne kan vi se klare forbedringer, og det er med til at sikre patienterne en fortsat god og kvalificeret behandling, siger en stolt Ulla Astman (S), regionsrådsformand.

Direktør for sundhedsområdet i Region Nordjylland, Jens Winther Jensen er enig:

- Resultatet er især værd at bemærke i en tid, hvor sygehusene ellers er presset på økonomien. Bag det flotte resultat gemmer sig nogle medarbejdere, der løber stærkt og yder en god service og behandling til gavn for patienterne, siger Jens Winther Jensen.

Moderne sygehusvæsen med fokus på kvalitet
Sygehuskarakteren gives fortrinsvist til sygehusene på de enkelte adresser. Det vil sige, at følgende seks sygehusenheder i Regionen har fået fire stjerner: Frederikshavn, Hjørring, Thy-Mors, Farsø, Aalborg og Dronninglund.

De seks nordjyske sygehusenheder med fire stjerner er især bemærkelsesværdigt fordi ud af de 60 offentlige sygehus, der er med i beregningen, har kun 22 fået fire stjerner. Ingen offentlige eller private sygehuse har fået fem stjerner.

Forbedringen i antallet af stjerner i Nordjylland er især skabt på baggrund af større tilfredshed blandt patienterne og en forbedret kontaktpersonordning.

- I denne karaktergivning kommer vi flot ud, men vi skal kontinuerligt arbejde med alle aspekter af et moderne sygehusvæsen med fokus på kvalitet og sikkerhed, siger Jens Winther Jensen.

Region Nordjylland og sygehusene fejrer det flotte resultat sammen med personalet en af de kommende dage. Udgiften til markeringen bliver dækket af en central pulje, og det påvirker derfor ikke sygehusenes økonomi.

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt