En skole der understøtter god klima-adfærd

På ny skole i Faxe skal det være tydeligt, hvad der sker med elforbruget, når man tænder en computer, og hvor meget vand man bruger, når man vasker hænder eller går i bad
16. MAR 2010 15.24

FAXE: Faxe Kommune har fået tildelt en million kroner til brug for en arkitektkonkurrence, forud for byggeriet af den nye skole i Haslev. Pengene kommer fra Regeringens kvalitetsfond og projektet 'Institutioner for Fremtiden'.

Her er Regeringen, KL og Realdania gået sammen om at sætte fokus på daginstitutioner, folkeskoler og plejeboliger.

- Jeg er rigtig glad for, at vi får støtte til vores arkitektkonkurrence. Nu kan vi sikre, at vi får den bedste løsning, fastslår Eik Møller, som er direktør for Børn, Familie & Uddannelse og formand for den styregruppe som står i spidsen for arbejdet med den nye skole.

- Arkitektkonkurrencen skal sætte fokus på to forhold. De fysiske rammer skal understøtte den undervisning, læring og aktivitet som skal foregå på skolen, og samtidig skal byggeriet have en helt særlig grøn profil. Det har den nye ledelse og personalet fra de tre skoler som skal lægges sammen, valgt at prioritere højt.

Tanken er, at de børn som færdes på skolen skal kunne se hvilke konsekvenser, deres adfærd har for vores klima og miljø. Det skal f.eks. være tydeligt, hvad der sker med vores elforbrug, når man tænder en computer, eller hvor meget vand man bruger, når man vasker hænder eller går i bad. På den vis skal vi blive langt mere bevidste om hvordan vi i hverdagen kan tage hensyn til vores miljø.

Faxe Kommune har udover arkitektkonkurrencen også fået 150.000 kroner i støtte til aktiviteter der kan inddrage de mange interessenter omkring den nye skole.

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt