Antallet af sygeplejestuderende eksploderer i Hovedstaden

De kommende sygeplejersker trodser den seneste tids fyringer på hospitalerne. På Professionshøjskolen Metropol, der uddanner næsten hver 3. danske sygeplejerske, er antallet af kvote 2-ansøgere, med sygeplejerskestudiet i top, steget med 55 procent

Der er tale om en markant fremgang i antallet af nye ansøgere til Metropols Sygeplejerskeuddannelse. Det samlede ansøgertaI fra kvote 2-ansøgerne er på 727 mod 613 i 2009. Mere interessant er det, at antallet af ansøgere, der har krydset sygeplejerskestudiet af som førsteprioritet, er vokset fra 292 til hele 452 - altså en stigning på 55 procent. Det oplyser Metropol.

Flere af de ansøgerne, som Metropol har talt med, fremhæver, at det er lysten til at yde omsorg for andre mennesker, der har fået dem til at vælge sygeplejerskeuddannelsen. En af dem, der har søgt ind, er Kathrine Lund, der siger:

- Jeg har valgt at søge ind som sygeplejerske, fordi jeg er fascineret af faget. Jeg vil gerne arbejde med at gøre en forskel for andre mennesker. Det tiltaler mig også, at uddannelsen giver mig så mange forskellige muligheder efterfølgende.

På trods af fyringerne kommer velfærdssamfundet til at mangle rigtig mange sygeplejersker i de kommende år, da store årgange er på vej på pension. Professionshøjskolen Metropol har derfor ført en intensiv kampagne for at tiltrække unge studerende til deres sygeplejerskeuddannelse.

Ulrich Thostrup, der er studierektor for Sygeplejerskeuddannelsen Metropol siger:

- Vi er meget glade for, at flere og flere unge mennesker deler vores budskab om, at sygeplejerskerne er de sande helte. Vi ved, at der bliver stor efterspørgsel på sygeplejersker i de kommende år, og derfor er vi meget tilfredse med, at så mange unge føler for at fremtidssikre vores sundhedssektor.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt