Hermetisk lukket om årsag til test-kaos

COWI vil ikke - trods løfter om det modsatte - forklare offentligheden, hvorfor svaghederne ved det system, der skulle håndtere folkeskolens nationale test, ikke blev afsløret, før testene måtte ligge stille i to uger
16. MAR 2010 13.06

Det sewr ud til at forblive en hemmelighed, hvordan dårlig testning af kapaciteten i kombination med elendig databasedesign
kunne lukke adgangen for folkeskolens nationale test i to uger. For COWI, der har leveret systemet, vil ikke fortælle noget. Og det slev om virksomheden tidligere lovede en redegørelse. Det fortæller Vesion2.dk.

- Vi har vurderet, at den slags ikke er passende til en offentlig debat, lyder udmeldingen fra Cowi-direktør Knud Erik Christensen.

Dert forbliver dermed en gåde, hvordan det lykkedes Cowi og ikke mindst underleverandøren, @ventures, at designe databasen bag de nationale test, så den ikke kunne håndtere 4.000 samtidige brugere. Ligesom det forbliver ukendt, hvordan kapacitets-testningen af de i forvejen skandaleramte test kunne fejle, så problemerne ikke blev opdaget i tide.

- Det er en viden, der har værdi for os, og det er en viden, vi gerne vil bevare, siger COWI-direktøren kort til Internet-tjenesten.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt