3F: Barsk kurs overfor langtidssyge i Kolding

Kolding Kommune er i partnerskab med Falck om at skære antallet af modtagere af sygedagpenge ned. Nu ender dobbelt så mange på kontanthjælp eller uden indtægt
KORT NYT15. MAR 2010 11.13

KOLDING: I Kolding Kommune ender over dobbelt så mange som tidligere med at ryge fra sygedagpenge til kontanthjælp eller slet ingen indtægt. Stigningen er sket, efter at Kolding Kommune og Falck Jobservice 1. september 2009 indgik et treårigt partnerskab, der skal skære antallet af modtagere af sygedagpenge ned. Og der bliver nu afsluttet knap 50 pct. flere sager. Det fortæller 3F - Fagligt Fælles Forbund.
 
Formand for 3F i Kolding John Bondebjerg oplyser, at afdelingen oplever en voldsom stigning i antallet af sygedagpengestop, hvor folk kommer i knibe. Han mener, det er helt urimeligt at blande tingene sammen på den måde, så et privat firmas indtjening afhænger af, hvor mange de får smidt ud af sygedagpenge-systemet. - Der er lagt en alt for barsk kurs, siger han.

Falck har investeret 19 millioner kroner i projektet og får kun honorar af kommunen, hvis udgifterne til sygedagpenge falder.

mou

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt