Sensorstyrede rottedræbere virker

Rotteanmeldelserne er faldet med 60 procent i Brøndby, efter systemet blev indført i 2009
KORT NYT12. MAR 2010 15.22

BRØNDBY: Hvor kommunen i årene før 2009 oplevede en femdobling af rotteanmeldelser i kommunerne er anmeldelserne siden 2009 faldet med 60 procent. Og den sensorstyrede rottedræber tilskrives sucessen, skriver Ingeniøren.

- Ny teknologi giver os en historisk mulighed for at komme rotteproblemer til livs, og vores ambition er fortsat, at Brøndby Kommune skal være 90 procent rottefri. En stor del af vores ledningsnet i kommunen er fra sidst i tresserne og er i ekstrem dårlig stand. Det har betydet ideelle betingelser for rotterne, men vores strategi med at udrydde rotterne for herefter at renovere, har givet resultater, siger ingeniør i Brøndby Kommune Charlotte Jersborg.

Efter kommunens vurdering er rotterne helt væk i et af de mest plagede områder, hvor fælderne har været opstillet ved knudepunkter i ledningsnettet. Fælden dræber rotterne med et femhovedet spyd der med stor kraft suser ned i ryggen på rotten. Rottefældene er udstyret med to styk varme og bevægelsessensorer og en lyssensor.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt