Velfærdsledere: Giv os ansvaret for velfærden!

Ny undersøgelse viser, at de offentlige, private og frivillige ledere i Danmark er klar til at sætte sig i spidsen for at udvikle det danske velfærdssamfund

Mens politikerne på Christiansborg bruger mere tid på at skændes end på at udvikle løsninger, er velfærdslederne allerede i gang med at skabe nye løsninger, der skal fremtidssikre den danske velfærdsmodel. Men der er behov for mere frihed, hvis potentialet i frontlinjen skal indløses til fulde.

I dag udgiver Mandag Morgen 'Velfærdens innovationskatalog 2010'. Det er en temperaturmåling på, hvordan det står til med velfærdsinnovationen lige nu i Danmark. Publikationen indeholder analyser, interviews og eksempler på innovative velfærdsløsninger fra det danske velfærdssamfund.

Konklusionen er krystalklar: lederne i velfærdssamfundets frontlinje er i gang med at skabe nye velfærdsløsninger, der sikrer øget produktivitet, bedre serviceoplevelser og øget involvering af borgerne. Og de er klar til at tage endnu mere ansvar for at fremtidssikre det danske velfærdssamfund. Det forklarer Mandag Morgens direktør Lars Jannick Johansen med udgangspunkt i en stor analyse, der er gennemført blandt 2400 velfærdsledere i forbindelse med udgivelsen:

- Lederne er generelt pessimistiske på velfærdssamfundets vegne - mindre end hver tredje ser optimistisk på mulighederne for at udvikle velfærdssamfundet. Men samtidig har de påfaldende tiltro til egne evner: små 80 pct. tror, at de selv kan skabe den velfærdsinnovation i praksis, der er så hårdt brug for. Der er et kæmpe potentiale i denne udmelding.

Lars Jannick Johansen påpeger dog, at den positive udmelding skal følges op af yderligere handling fra velfærdslederne selv:

- Velfærdslederne har gang i rigtigt mange spændende projekter, men generelt er der behov for at løfte ambitionsniveauet yderligere. Der er behov for endnu flere dybdegående og radikalt nytænkende løsninger på de områder, hvor velfærdsudgifterne stiger uforholdsmæssigt meget.

Bente Sorgenfrey, formand for FTF og partner på initiativet 'Velfærdens innovatører', der står bag udgivelsen, mener, at også politikerne skal tage meldingen fra velfærdslederne alvorligt:

- Det her er en stærk tilkendegivelse fra frontlinjen. Og det skal politikerne følge op. De må simpelthen komme ind i kampen: de må og skal give de offentlige ledere mere manøvrerum og frihed til at tænke ud af boksen, hvis vi virkelig vil udvikling frem for afvikling af velfærdssamfundet. Jeg vil opfordre alle, der med nogen som helst ret vil hævde at bidrage til udviklingen af velfærdssamfundet til at tage velfærdsledernes udmelding alvorligt. Det udgør et vigtigt pejlemærke for den videre debat om velfærdssamfundets udvikling.

Velfærdens innovationskatalog 2010 kan læses her

tj

 

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt