Historisk høje udgifter til fleksjob

Siden 2004 er udgifterne til fleksjob tredoblet. I 2009 var den samlede udgift 8,7 mia. kr., og i 2010 vil regningen blive på mere end 9 mia. kr.
11. MAR 2010 10.11

I 2004 var der omkring 32.000 fuldtidspersoner i fleksjob og på ledighedsydelse. Det tal er i dag mere end fordoblet til cirka 66.000, skriver Agenda.

Et fleksjob giver en lønmodtager med varigt nedsat arbejdsevne mulighed for at gå ned i arbejdstid og stadig modtage fuld løn gennem et tilskud fra det offentlige.

- Det jeg hører fra de medarbejdere, der sidder med det her hver dag i jobcentrene, er, at ordningen simpelthen er for lækker, og at den derfor kan friste til misbrug, siger seniorforsker hos AKF Dorte Caswell, der har tæt kontakt med jobcentrene.

Fleksjobordningen blev strammet op i 2006. Bl.a. skal man testes i flere job, før man kan visiteres til fleksjob. Men der er huller i systemet

- Undersøgelser viser, at der bliver bevilget for mange fleksjob uden den nødvendige dokumentation. Det betyder, at der er nogle, der bliver visiteret til et fleksjob, som ikke er blevet undersøgt grundigt nok i et fuldtidsjob, siger han. Den seneste undersøgelse fra Ankestyrelsen viser, at der var fejl i 43 procent af sagerne om bevilling af fleksjob, siger Hans Erik Rasmussen, jobcenterchef i Slagelse kommune.

Der er bred opbakning i Folketinget til en reform af fleksjobsystemet. Alle fem partier bag førtidspensionsreformen fra 2006 er klar til at forhandle. Dermed kan en reform blive en realitet allerede i år.

tj

 

Hans Erik Rasmussen vil også have ændret fleksjobordningen. Han mener, systemet er for stift:

"Folk skal have den tryghed, at de ikke mister deres visitation til fleksjob, hvis de prøver en fuldtidsstilling. Den frygt afholder mange fra at prøve og dermed bryde ud af den permanente støtte," siger han.

Beskæftigelsesminister Inger Støjberg kalder parterne fra førtidspensionsforliget sammen efter sommerferien. Her er det meningen, at hele førtidspensionssystemet, herunder fleksjob og ledighedsydelse, skal have en grundig gennemgang.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt