Energirådgivere skal med fra start

Kommune og erhvervsliv kan i fællesskab skabe flotte energibesparende resultater, viser eksempel fra Århus, hvor man tænkte energibesparelser og energieffektivitet ind i nyt byggeri allerede på planlægningsstadiet

COOP Danmark kommer i det lange løb til at spare penge på en ny fabrik i Hasselager ved Århus. Det skyldes i høj grad, at man tænker energibesparelser og energieffektivitet ind i det nye byggeri allerede på planlægningsstadiet.

Det oprindelige projekts tekniske installationers og bygningens isoleringsevne er blevet nøje gennemgået og rettet til i samarbejde med kommunale energirådgivere. Der skal pakkes fersk kød på fabrikken, og det kan gøres på en mere energirigtig måde end først planlagt.

Ved at isolere bygningerne bedre end bygningsreglementet kræver, udnytte overskudsvarmen fra køleanlægget på en mere energivenlig måde samt ved at installere et mere energieffektivt ventilationsanlæg end det oprindeligt foreslåede, er der store besparelser at hente - til gavn for såvel miljø som økonomi.

COOP's anlæg er et godt eksempel på, at AffaldVarme Århus' energirådgivere ofte finder store energibesparelser i selv helt nye erhvervsbyggerier, fordi driftsudgifterne ofte ikke er indgået i overvejelserne i byggefasen.

- Det er et eksempel på, hvordan kommune og erhvervsliv kan finde frem til løsninger i fællesskab, der er til gavn for såvel miljøet som for pengepungen. Og det er helt nødvendigt med engagement fra private, hvis vi som bysamfund skal leve op til byrådets målsætning om CO2-neutralitet. Det samme gælder for det nationale mål om grøn innovation og ønske om, at Danmark skal være blandt verdens 3. mest energieffektive nationer i 2020, siger rådmanden for Teknik og Miljø, Laura Hay (V).

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt