Cloud computing i 8. klasse

Det digitale penalhus og gratis tjenester er fremtiden - Treldevejens Skole i Fredericia er godt i gang
10. MAR 2010 9.39

FREDERICIA: Cloud computing er, når man deler de digitale ydelser, der ligger 'ude i skyen'. Ydelser, som alle med internetadgang gratis kan benytte sig af. Eksempler er søgemaskiner som Google og Yahoo samt gratis e-mailkonti som Gmail og hotmail. De er meget kendte, men der ligger oceaner af andre tjenester og programmer eller prøveversioner af programmer, som også er frit tilgængelige for internetbrugerne. Det er disse, man nu forsøger at bruge målrettet i matematiktimerne på Treldevejens Skole, oplyser trekants-kommunen.

I samarbejde med Center for Undervisning, CFU Lillebælt, kører Treldevejens Skole nemlig i øjeblikket et pilotprojekt for 8. klasse kaldet 'IT uden benspænd med Cloud Computing'.
Eleverne har fået udleveret hver sin netbook, som er nem at have med sig. Den vejer og fylder ikke så meget som en traditionel bærbar pc. Elevernes netbooks erstatter på en måde både matematikbog, kladdehæfte, blyant, lineal, passer og viskelæder i timerne.

- Det smarte er, at skolen sparer en masse ressourcer til indkøb og vedligehold af programmer, fordi alle de tjenester, vi anvender på den her måde, ligger ude i skyen på nogle servere, som vi ikke har ansvar for, forklarer IT-ansvarlig Stig Møberg fra Treldevejens Skole, og fortsætter:

- Netop derfor kan man anvende de små, handy netbooks, der ikke har så meget hukommelse og lagerplads og så store processorer. Det har de jo ikke brug for, når alt ligger på eksterne servere, pointerer han.

Digital geometri
Matematiklærer Merete Kongslund har undervist sine elever i geometri under projektet.

- Eleverne kan tegne de geometriske figurer på computeren og dermed billedliggøre geometrien, forklarer Merete Kongslund, der fortæller, at pc'en overflødiggør værktøjer som passer og lineal, fordi redskaberne ligger i computeren.

- Computerne har bl.a. også den fordel, at man kan simulere forskellige ting. F.eks. kan man se, hvordan en trekant ændrer sig, hvis man ændrer vinklen eller længden på et ben.

Hun forventer, at alle skoleelever om syv-otte år vil arbejde på netbooks, fordi det er nemmere. Man sparer ikke alene papir og blyanter, man kan også lettere gemme og holde styr på sine ting, dele oplysninger og udveksle opgaver.

 

ka

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt