Ny rapport: Unge vil selv sætte rammerne for kunst og kultur

Hovedbudskabet i rapporten er, at staten og kommunerne skal skabe flere 'frie rum', hvor unge kan udfolde sig og eksperimentere med deres egne idéer og projekter


Unge gider godt kunst og kultur. Men kun hvis de selv får lov til at være med. Det viser en ny rapport fra Børnekulturens Netværk.

Kulturministeriet har bedt Børnekulturens Netværk om at analysere udfordringerne i at arbejde med unge som målgruppe og om at levere anbefalinger til en samlet indsats for ungekultur. Den samlede rapport om ungekultur fra Børnekulturens Netværk blev offentliggjort for nylig.

Rapporten 'Ungekultur i nye rammer' henvender sig til voksne, der arbejder med kunst og kultur. Rapporten giver øjebliksbillede af, hvad unge er for en målgruppe, og den indeholder en række eksempler på gode succesfulde ungeprojekter fra hele landet.

Derudover giver rapporten en række anbefalinger til, hvordan man i højere grad kan komme på bølgelængde med unge. Hovedbudskabet i rapporten er, at staten og kommunerne skal skabe flere 'frie rum', hvor unge kan udfolde sig og eksperimentere med deres egne idéer og projekter. Der skal ikke være for mange regler, men gerne voksne igangsættere, som kommer med indspark undervejs.

Rapporten er udarbejdet på baggrund af en række dialogmøder om ungekultur. Derudover har der været tæt kontakt med kulturinstitutioner, kommuner, ungdomskulturhuse, ungeprojekter og ikke mindst med de unge kunst- og kulturbrugere selv.

mou

Find rapporten her

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt