MM: Slaget om velfærden i fuld gang

Der går en bølge af besparelser over landets komuner, og mange har ligefrem måttet genåbne årets budget. Men det er kun toppen af isbjerget, forudser kommunaldirektør

Kommuner over hele landet leder  i disse uger efter besparelser for milliarder af kroner - og en del af dem har oven i købet måttet genåbne budgettet for i år, da de har brugt for mange penge sidste år eller allerede nu vurderer, at de vil komme til at bruge flere penge, end budgetteret. Det fortæller Mandag Morgen i en opsamling på kommunernes økonomiske situation.

Besparelserne kommer til at betyde fyringer, ansættelsesstop, nedskæringer på en række velfærdsområder og effektiviseringer af driften. Det store politiske velfærdsslag er i fuld gang, men er alligevel nok kun en forsmag på hvad der venter til efteråret, når næste års budgetter skal lægges.

- Det, vi oplever nu, er kun er toppen af isbjerget. Holder regeringen fast i sin nulvækst, bliver det langt mere blodigt til efteråret, siger kommunaldirektør i Halsnæs Kommune, Michael Graatang til bladet.

Regeringen har lovet kommunerne højest får en lille vækst næste år, og Dansk Folkeparti har krævet, at ældreområdet friholdes for besparelser. Det betyder at andre velfærdsområder rammes så meget desto hårdere.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt