Rådmand indfører kvinde-kvote for topledere

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Århus vil have flere kvinder i den øverste ledelse. Målet er, at 40 % af den øverste topledelse skal være kvinder om 3 år
8. MAR 2010 10.54


- Det går for langsomt med ligestillingen i topledelserne hos både det private og det offentlige. Vi har set i Norge, at det lille skub, som blev givet via lovgivningen virkede i de private bestyrelser. Derfor skal vi i gang i Århus og i Danmark. Jeg har derfor pålagt min direktør, at vi får flere topkvalificerede kvinder i den øverste ledelse, siger Rådmand Dorthe Laustsen(SF)

Magistratsafdelingen for Sundhed og Omsorg, der har 7.000 ansatte, har i dag én kvindelig forvaltningschef samt fire mandlige forvaltningschefer/direktør, svarende til 20 % kvinder i den øverste administrative topledelse.

- Vi er nødt til at tvinge det her igennem, hvis kvinderne skal have mulighed for at vise, hvad de kan. Vi har at gøre med systemer og mekanismer, der er så fastlåste og traditionelle, at der ikke sker noget, hvis ikke der bliver sat et tydeligt politisk signal, og det har jeg altså valgt at gøre på kvinders kampdag. siger Dorthe Laustsen.

I Århus Kommune står det generelt skidt til i forhold til at få flere kvindelige ledere ind på det øverste chefniveau. Der er idag ingen kvindelige topledere i Borgmesterens afdeling (seks mænd). Sådan ser det også ud i Børn og Unge samt Teknik og Miljø, mens Sociale forhold og beskæftigelse og Kultur og Borgerservice har en enkelt kvinde i topledelsen.

- Som Rådmand har jeg tænkt mig at bruge min ledelsesret til at arbejde for ligestilling. Frivillighedsprincippet har vist sin fallit gang på gang. Det viser udviklingen i Århus Kommune jo med skrammende tydelighed. Der er blevet færre kvindelige topledere. Det er jo også sådan, at ifølge ligestillingsloven skal offentlige myndigheder arbejde for ligestilling og indarbejde ligestilling i al planlægning og forvaltning inden for deres område. Jeg tager sådan set bare loven alvorligt, siger Dorthe Laustsen.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt