Psykisk syge børn svigtes

I modsætning til voksne har børn kun ret til hurtig psykiatrisk behandling inden for to måneder, hvis deres tilstand bliver forværret, mens de venter
5. MAR 2010 9.32

Det giver grobund for et ufrugtbart tovtrækkeri mellem private og offentlige hospitaler. Mens børnene stadig venter.

Ved regionernes seneste opgørelse i november havde knap halvdelen af de 1.631 psykisk syge børn, der stod på venteliste til udredning eller behandling, ventet mere end to måneder og ville i princippet være kandidater til udredning i det private. Men for alle disse børn ville de offentlige psykiatriske centre alligevel kunne afvise behandling i det private, hvis deres tilstand ikke bliver forværret i ventetiden, skriver Dagens Medicin.

Hejmdal er én ud af fire klinikker, der har aftale med regionerne om behandling af børne- og ungdomspsykiatriske patienter, som venter for længe i det offentlige system. De tre øvrige er Kildehøj Privathospital, som behandler patienter med spiseforstyrrelser, samt to private klinikker i henholdsvis Rønne og Silkeborg, hvor de kun udfører behandling ambulant.

Efter at Vejle Børneneurocenter i sidste måned gik konkurs, er Hejmdal det sted, der har de største problemer med afvisning af behandling fra de psykiatriske centre. Hejmdal Privathospital får nej til behandling af ca. 65 pct. af alle børn med adhd, som er henvist fra Region Hovedstaden.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt