Nu skal også Sønderborg forklare sig i en børnesag

Syv søskende anbragt - og faren er sigtet for vold, trusler og overgreb. Socialminister ønsker redegørelse for, hvorfor kommunen først greb ind i august sidste år
5. MAR 2010 6.09

SØNDERBORG: Ifølge TV2 Nyhederne handler sagen blandt andet om incest mod to døtre. Manden har i alt 11 børn med to koner, en dansk kvinde, som han er dansk gift med, og en tysk kvinde, som han har giftet sig med efter muslimske regler.

I 2003 anmeldte en datter faderen for seksuelle overgreb, men trak anmeldelsen tilbage. Også skolen, en klasselærer og en SSP-medarbejder har gjort opmærksom på vold i familien, fremgik det af indslaget.

Først i august sidste år gik Sønderborg Kommune ind i sagen, og det førte til anholdelsen af manden, der nægter sig skyldig.

Socialministeren udtaler  efter, at sagen dukkede op på tv:

- Det er helt ubegribeligt, at der tilsyneladende er gået flere år inden kommunen reagerede på underretninger om vold og seksuelt misbrug af børn, hvis det forholder sig som det fremgår af TV2 Nyhedernes indslag.

Derfor vil jeg straks bede Sønderborg Kommune om en redegørelse for alle aspekter i denne sag. Jeg forventer at modtage redegørelsen senest næste torsdag den 11. marts.

Det nytter ikke, at vi har tydelige regler for hjælpen til udsatte børn, og at vi nu skærper mulighederne for en tidlig indsats med Barnets Reform, hvis ikke de bliver brugt i kommunerne. Det er den anden sag af denne meget alvorlige karakter inden for kort tid, og nu må vi have afdækket, hvad der er gået galt i den slags sager. Derfor vil jeg også have et møde med KL.

Jeg er tilfreds med, at Servicestyrelsens rådgivende enhed, VISO, har kunnet assistere Sønderborg Kommune med at sikre børnene den rette hjælp, efter at de er blevet anbragt uden for hjemmet.'

Foto: Pink Sherbert Photography, flickr

 

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt