Favrskov spørger nu forældrene om madordning

MAD TIL BØRN En hjælp til afklaringen bliver tilbud om gratis frokost til børnene i tre uger og prøvesmagning for forældrene
3. MAR 2010 14.24

FAVRSKOV: Det bliver nu op til forældrene at beslutte, om børnene i Favrskovs institutioner skal have et fælles frokostmåltid, eller om de skal have madpakker med.

En hjælp til afklaringen bliver tilbud om gratis frokost til børnene i tre uger og prøvesmagning for forældrene. Det har et enigt Favrskov Byråd besluttet.

Borgmester Nils Borring (S) ser det, som det helt rigtige, at lade forældrekredsen i hver institution vælge, hvilken frokost børnene skal spise:

- Man kan sige, at vi giver ansvaret for at sikre børnene en sund og nærende kost tilbage til forældrene i det omfang lovgivningen tillader det, og det synes jeg er et vigtigt signal at sende.

Tilbuddene om tre ugers frokost uden ekstra forældrebetaling og informationsaftener med prøvesmagning for forældre skal være med til at kvalificere forældrenes valg, når de senest 21. april 2010 skal tilkendegive, om de ønsker en fælles frokost eller madpakker i deres institution.

Hvad får man for en tyver?
- Helt grundlæggende har regeringen jo pålagt kommunerne at løse en bunden opgave, som ingen rigtig har ønsket. Derfor er det rigtige, at vi nu bløder op og lader det være op til forældrekredsen i de enkelte institutioner at beslutte, om de ønsker fælles frokost eller madpakker, siger Nils Borring.

Et kildent punkt i regeringens beslutning om at indføre kostordninger i landets daginstitutioner har været betalingen for maden.

I Favrskov finansieres den fælles frokost ved at hæve forældrenes procentvise betaling af de samlede udgifter til en plads fra 25 procent til henholdsvis 26,6 procent i en vuggestue og 29,1 procent i en børnehave. Det svarer til en ekstrabetaling på cirka 400 kroner i institutioner med frokost.

- I runde tal kommer frokostmåltidet til at koste cirka 20 kroner pr. måltid, og når jeg tænker på, hvad nogle skoleelever køber for en tyver til frokost, så tør jeg godt sige, at børnene i daginstitutionerne får et både godt, nærende og meget varieret måltid for de samme penge, siger Nils Borring.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt