Nationale test lukket ned for anden dag i træk

Teknikere fra Cowi arbejder på højtryk for at løse problemet. Gør ordningen frivillig, lyder opfordringen fra de radikale
3. MAR 2010 10.14

Heller ikke i dag kommer de nationale test op at køre, skriver Folkeskolen.

- Jeg er ked af, at nogle elever ikke får mulighed for at gennemføre de nationale test som planlagt. Det er meget ærgerligt både for eleverne og lærerne, og jeg beklager det besvær og den usikkerhed, situationen har forvoldt. Vi arbejder intensivt på at løse de problemer, der opstod i går, siger undervisningsminister Tina Nedergaard (V).

Skolerne afgør selv om de vil tilmelde eleverne til de nationale test igen.

Der er booket test til omkring 15.000 elever om dagen, så med nedlukningen i går og den fortsatte nedlukning i dag, er det altså foreløbig omkring 30.000 elever, der får aflyst den planlagte nationale test i læsning, matematik, engelsk, fysik/kemi, geografi eller biologi.

Stop det absurde teater
Et absurd teaterstykke uden ende. Sådan betegner Radikale Venstres uddannelsesordfører Marianne Jelved sagen om de skandaleramte nationale tests i folkeskolen, som nu endnu en gang er ramt af massive computerproblemer. Hun opfordrer undervisningsministeren til at gøre testene frivillige en gang for alle.

- Det nærmer sig absurd teater. Jeg ved bare ikke, om jeg skal græde eller le. De nationale tests har lige fra starten været spild af penge og tid og har fuldstændigt fjernet fokus fra det, som den danske folkeskole egentligt burde handle om: faglighed, kreativitet, selvstændighed og samarbejde. Det er på tide, at regeringen opgiver sit ideologiske korstog for at indføre regeltyranni og kontrol i folkeskolen, og ser på hvilke pædagogiske redskaber, der rent faktisk virker. Standardiserede nationale tests er ikke et af dem, og derfor bør de opgives omgående, siger Radikale Venstre uddannelsesordfører Marianne Jelved.

- Jeg har noteret mig, at undervisningsministeren efter den seneste tids massive problemer vil gøre testene midlertidigt frivillige. Men hvis man vil respektere lærernes faglige kunnen og give dem mulighed for på bedste vis selv at tilrettelægge undervisningen efter elevernes behov, så skal testene gøres permanent frivillige. På den måde kan lærerne selv gennemføre testene, når og hvis de passer ind i undervisningen. Jeg har dyb tillid til Danmarks lærere og er helt sikker på, at de godt kan magte at løfte den opgave, siger Marianne Jelved.

 

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt