Tønders kommunaldirektør fylder 60

Thorkild Præstegaard, kommunaldirektør i Tønder Kommune, bliver 60 år lørdag den 6. marts. En lang kommunal karriere nærmer sig sin afslutning
2. MAR 2010 9.02

TØNDER: Thorkild Præstegaard, der bor i Tønder sammen med ægtefællen Hanne Hylleberg, har stået i spidsen for opbygningen og udviklingen af den sammenlagte Tønder Kommune i forbindelse med kommunalreformen. Det er i høj grad hans fortjeneste, at den store omstilling har så været så vellykket, og at organisationen er kommet så godt igennem den svære proces, skriver Tønder Kommune.

Efter en lang karriere inden for den kommunale verden gør Thorkild Præstegaard nu klar til at 'aflevere' Tønder Kommune til sin efterfølger. Allerede sidste år meddelte han, at han ønskede at gå på pension til august i år, og stillingen som ny kommunaldirektør i Tønder Kommune har netop været opslået.

Thorkild Præstegaard er kontoruddannet i Ejstrup Kommune i 1970 og kom efter uddannelsen til Nørre Snede Kommune. I 1973 skiftede han til Ramsø Kommune, hvor han i 1986 blev kommunaldirektør.

I 1997 kom Thorkild Præstegaard til Nørre Aaby Kommune som kommunaldirektør. Efter to år valgte han at forlade den kommunale verden til fordel for et job som kommunechef i den private virksomhed Deloitte & Touche Business Service. Men i 2001 vendte han tilbage til det offentlige og blev kommunaldirektør i Bredebro Kommune.

Det kommunale landskab i Danmark var nu under opbrud, og Thorkild Præstegaard blev hurtigt involveret i arbejdet med at skabe en ny og større enhed i den sydvestlige del af Danmark. Den 1. januar 2006 blev han kommunaldirektør både for den gamle Tønder Kommune og den nye Tønder Kommune, der på det tidspunkt var ved at blive dannet ved en sammenlægning af kommunerne Bredebro, Højer, Løgumkloster, Nørre-Rangstrup, Skærbæk og Tønder.

Den 1. januar 2007 var den sammenlagte Tønder Kommune en realitet, og Thorkild Præstegaard fortsatte med at videreudvikle den nye organisation med ca. 4.000 medarbejdere fordelt på ca. 200 adresser. Men til august siger han farvel. En lang kommunal karriere slutter.

Fødselaren er bortrejst på dagen.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt