Århus Kommune går i luften med ny hjemmeside

En ny og moderne hjemmeside skal motivere borgerne til i stigende omfang at gå på nettet, når de skal i kontakt med Århus Kommune
1. MAR 2010 13.12

ÅRHUS: Århus Kommune ønsker, at flere borgere skal benytte kommunens digitale løsninger på internettet. Derfor har kommunen fra i dag erstattet den gamle hjemmeside med en ny og moderne udgave, som med tiden skal få flere af kommunens borgere til at benytte internettet i deres kontakt med Århus Kommune, oplyser kommunen.

Borgmester Nicolai Wammen (S) beskriver det som en tiltrængt modernisering, der vil indebære fordele for både borgerne og kommunens økonomi:
- Mange borgere har for længst fundet ud af, at det er nemmere for dem at gå på nettet, når de skal have oplysninger om genbrugsstationens åbningstider eller have fornyet deres pas. Fra kommunens side er vi også interesseret i at lede kunderne omkring kommunens hjemmeside, for en personlig henvendelse er mange gange dyrere end en digital henvendelse. På den måde kan vi slå to fluer med ét smæk: vi øger servicen over for borgerne og bliver samtidig mere effektive. Det må siges at være en win-win situation.

Når man fra i dag går ind på adressen aarhuskommune.dk, oplever man Århus Kommune fra en ny side. Hjemmesidens grafiske design er gennemgribende moderniseret.

Ny Århus-indgang
Indholdsmæssigt har hjemmesiden inddraget et nyt stofområde, som slet og ret bærer overskriften Århus. Århus-indgangen skal give de besøgende et indtryk af, hvad der gør Århus til et attraktivt sted at bo, studere, arbejde og drive virksomhed.

Brugervenligheden bliver tilgodeset ved hjælp af flere nye virkemidler: en Google-søgemaskine, digitale kort og muligheden for at abonnere på udvalgte stofområder, fx nyheder og referater fra byråd og politiske udvalg.

I løbet af de kommende måneder vil der løbende blive søsat nye sider og tjenester på hjemmesiden. Som noget af det første vil der blive offentliggjort et videogalleri - en slags 'Århus Kommune You-Tube'. Her kan man se videoer om alt fra råd om tandpleje til kompostering af grønt affald.

Hjemmesidens brugere er blevet taget med på råd under hele udviklingsprocessen. Det gælder også blinde, svagtseende eller ordblinde brugere, der er afhængige af kompenserende hjælpemidler for at få udbytte af hjemmesiden. Brugernes dom har været næsten enslydende: Den nye hjemmeside er et stort fremskridt i forhold til den gamle.

Den gamle hjemmeside, som nåede at blive seks år gammel, fungerede som en barriere for kommunens webstrategi. Den nye hjemmeside skal få flere borgere til at gå på nettet frem for at ringe til kommunen eller møde personligt frem.

Mere end 125 medarbejdere fra alle seks magistratsafdelinger er blevet uddannet til at arbejde med indholdet på hjemmesiden, der er bygget op over hjemmesidesystemet Sitecore.

Og de pågældende medarbejdere har haft travlt med at blive færdige til premieren 1. marts - og de venter nu spændt på borgernes 'dom'. Hjemmesiden vil løbende blive tilpasset i forhold til de reaktioner, som ventes at komme fra borgere og brugere i de kommende uger.

I 2009 havde Århus Kommunes hjemmeside over 2 mio. besøgende. Dette tal forventes at stige til 2,5 mio. i 2011.

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt