Kommune belønner praktiksteder

Tag en elev i praktik og få op til 50.000 kroner. Så kontant er budskabet i en ny kampagne rettet mod kommunens virksomheder
1. MAR 2010 6.46

FURESØ: . Få op til 50.000 kroner i kontant belønning for hver praktikplads, lyder hovedbudskabet, der - sammen med tilbud om hjælp til alt det praktiske i forbindelse med indgåelsen af en uddannelsesaftale - skal motivere virksomhederne til at tage elever og lærlinge i praktik i Furesø Kommune.

Kampagnen er finansieret af det Lokale Beskæftigelsesråd (LBR) i Furesø Kommune, som ønsker at realisere regeringens målsætning om, at 85 pct. af en ungdomsårgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i år. I 2015 skal tallet være 95 pct..

- Hvis de unge ikke får muligheden for at gøre deres uddannelse færdig, risikerer vi at tabe en hel generation på gulvet. Samtidig risikerer virksomhederne på sigt at mangle faglært arbejdskraft, fordi der bliver uddannet for få. Derfor ønsker vi at skabe et tæt samarbejde med erhvervsskoler og erhvervsliv om at fremtidssikre både de unge og de lokale arbejdspladser, siger formanden for Beskæftigelses- og Integrationsudvalget i Furesø Kommune, Lisbeth Lykke Harsvik.


Fakta:
Få op til 50.000 kroner for en praktikplads
• Alle virksomheder - private som offentlige - der tager en elev fra en erhvervsuddannelse i praktik, får nu en kontant belønning på op til 50.000 kroner.
• Præmien udbetales som 6000 kroner pr. måned i tre måneder - svarende til 67 pct. af elevens løn i prøvetiden.
• Efter fire måneder får virksomheden en bonus på 16.000 kroner.
• Efter syv måneder får virksomheden yderligere 16.000 kroner i bonus.
• Ordningen gælder for alle uddannelsesaftaler, der bliver indgået i 2010

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt