Kommunalpolitikere på skolebænken

De skoles til deres arbejde i byrådet
26. FEB 2010 13.14

RINGKØBING-SKJERN: Efter valget i november fik alle 29 medlemmer af det nye Byråd i Ringkøbing-Skjern Kommune en velkomstpakke med alt det, et nyt byrådsmedlem har brug for til det fremtidige arbejde i Byrådet.  Nu følger kommunen op med en stribe introduktionsdage.

Formålet med introduktionen er at give politikerne mulighed for at tænke over deres egen rolle og se den i sammenhæng med deres ønsker til det politiske arbejde, siger direktør Anette Ørbæk Andersen, som har stået for planlægningen af introduktionsforløbet.

Forløbet skal give det nye Byråd et godt afsæt for det fremtidige samarbejde ved at afstemme forventninger og skabe dialog.

- Vi vil gerne, at byrådsmedlemmerne tager diskussionen om, hvad der kan gøre det attraktivt og motiverende at være politiker. Og hvordan Byrådet organiserer det fremtidige arbejde, så vilkårene for det politiske samarbejde er så optimale som muligt, også når der er uenigheder, og bølgerne går højt, siger Anette Ørbæk Andersen, der ser frem til nogle spændende dage.

 Introduktionsseminaret rummer også information om kommunens organisation, ledelsesgrundlag og styringsmodel. Sammen med et bud på de udfordringer kommunen står over for i de kommende år.

Selve introduktionsforløbet løber over seks hele og halve dage hen over 2010 og er en overbygning af kurset Kattegat Kommune fra Center for Offentlig Kompetenceudvikling i Grenaa, som gennem en årrække har været et tilbud til nyvalgte byrådsmedlemmer. Her har de nyvalgte i Ringkøbing-Skjern Byråd tidligere været af sted to dage.

 tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt