Første certificerede idræts-SFO for handicappede

Som den første af sin art i Danmark er special-SFO'en på Skolen ved Skoven i Hillerød ved at blive certificeret som Idræt, Leg og Bevægelses-SFO af DGI

HILLERØD: Som den første af sin art i Danmark er special-SFO'en på Skolen ved Skoven i Hillerød ved at blive certificeret som Idræt, Leg og Bevægelses-SFO af DGI. Tanken bag projektet er, at også børn med handicaps og svære indlæringsproblemer har ret til at opleve glæden ved at bevæge sig. Det oplyser Hillerød Kommune.

Fredag eftermiddag på Skolen ved Skoven betyder høje hvin og glade børnestemmer på gangene. Det er nemlig én af SFO'ens to faste ugedage, hvor der står leg og bevægelse på programmet.

Hele personalegruppen på 25 pædagoger er i gang med et efteruddannelsesforløb hos DGI med det formål at give SFO'ens børn lyst til og mulighed for at røre sig mere i dagligdagen. Uddannelsen består af fem moduler med bevægelsespolitik og kropserfaring som nogle af de bærende elementer.

Leder Birgitte Svensson Møller fortæller om projektet:
 Da jeg for et par år siden første gang hørte om konceptet Idræts-SFO, slog det mig, at det i høj grad var noget for vores børn. Som pædagoger ser vi det som vores rolle at påvirke børnene til at leve et sundere liv og opleve glæden og fællesskabet ved at bevæge sig. Det er især relevant for vores børn, som i dagligdagen ikke oplever ret mange idrætsmuligheder direkte henvendt til dem.

Og der hersker ingen tvivl om, at børnene i SFO'en har fået smag for leg og bevægelse. På denne fredag eftermiddag er alle børnene opslugt af forskellige aktiviteter, som er tilpasset de enkelte børns udvikling og alder.

I en lille sal har de mindste børn allieret sig med hver deres pædagog og er i gang med en udgave af kørestolsfodbold. Børnene er i gangstativer, hvilket giver alle mulighed for at deltage aktivt. De voksnes begejstring smitter af på børnene, som smiler, griner og er grebet af legen.

Den store hal er fuld af SFO'ens ældre børn og unge, som er i gang med opvarmning sammen med de øvrige pædagoger. I aktiviteterne er der fokus på leg frem for regler, og det er tydeligt, at alle oplever en fælles glæde ved at bevæge sig.
Foruden de to ugentlige idrætsdage har uddannelsesforløbet hos DGI inspireret pædagogerne til at gøre leg og bevægelse til en naturlig del af hverdagen i SFO'en. Pædagogerne er også blevet mere bevidste om, at de kan bruge forskellige arenaer til fysisk aktivitet. Bevægelseslege behøver ikke at finde sted i en idrætshal men kan for eksempel også udspille sig i den nærliggende skov.

Som afslutning på uddannelsesforløbet skal pædagogerne på SFO'en i løbet af foråret i fællesskab lave en bevægelsespolitik, som skal vurderes af DGI. Derefter vil Skolen ved Skoven være landets første specialskole med en Idræt, Leg og Bevægelses-SFO.

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt