Indvandrere bider sig fast

Indvandrerne i Holbæk er gode til at få og fastholde job under den økonomiske krise
KORT NYT25. FEB 2010 12.08

HOLBÆK: For mens ledigheden blandt Holbæk-borgere med dansk oprindelse steg med 67 pct. fra december 2008 til december 2009, så faldt den blandt personer med såkaldt 'ikke-vestlig' oprindelse med 5,6 pct. Det viser beregninger, som DI har foretaget på baggrund af data fra Jobindsats.dk.

- Selvom det er trist, at ledigheden generelt er steget, så er det trods alt et lyspunkt, at indvandrerne klarer sig godt under krisen. Det tyder på, at de nu for alvor er ved at få en fod inden for på det danske arbejdsmarked, siger Hans Hellstrøm Henningsen, formand for DI Vestsjælland.

Den gennemsnitlige ledighed i Holbæk i december 2009 var på 3,1 pct. for etniske danskere, mens den for indvandrere fra ikke-vestlige lande lå på 8,1 pct..

- Den demografiske udvikling gør, at vi om ganske få år massivt kommer til at mangle især faglært arbejdskraft, når de store efterkrigsgenerationer går på pension. Derfor er det afgørende, at mange flere indvandrere kommer i arbejde de kommende år. Det er ganske enkelt en forudsætning for, at vi fortsat kan have råd til et højt velfærdsniveau, siger Hans Henningsen.

tj

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt