Mobiltelefonen skal være den lette og hurtige adgang til kommunen

Videnscenter for Integration i Vejle Kommune har fået ½ mio. kr. fra IT- og Telestyrelsen til at udvikle et landsdækkende koncept, MobiSticks, der skal give både indvandrere og danskere lettere adgang til information, vejledning og læring
25. FEB 2010 10.22

Man tager sin mobiltelefon og fører kameraet hen over en såkaldt MobiSticks-kode. Så får man vist en tekst, et billede, en film eller en opgave på sin mobilskærm. MobiSticks-koden fortæller mobilen, hvor den skal hente materialet på nettet. Det eneste, det kræver, er en mobil med kamera og internetadgang.

- Det er en helt ny måde at hente informationer, få vejledning og opgaver på, fortæller Mads Bo-Kristensen, der er leder af projektet og ansat på Videnscenter for Integration i Vejle.

Borgerservice, Jobcentret, museer, biblioteker, skoler og mange andre institutioner vil gerne kunne nå deres brugere dér, hvor de er og har brug for viden. Det kan de nu gøre med MobiSticks-koder.

- I dag bruger vi papir eller nettet. Men papir er dyrt og besværligt at distribuere og opdatere. Det er jo heller ikke altid, man har adgang til en computer. Men de fleste har en mobil i lommen eller tasken, siger Mads Bo-Kristensen.

Brugerne kan f.eks. få udleveret nogle små kort på størrelse med et visitkort, der er forsynet med en mobilkode. Eller man kan sætte koderne op i de miljøer, hvor brugerne færdes og har brug for informationen.

- Mobiltelefoner udvikler sig hurtigt i disse år. Der er i dag kamera i de fleste mobiler, og mange køber en med adgang til internettet. Og det er stort set, hvad der kræves for at kunne læse MobiSticks-koder, fortæller Mads Bo-Kristensen.

For at ens mobil kan genkende MobiSticks-koderne, skal man dog downloade en såkaldt kodelæser til sin mobil. Det kan man gøre gratis fra et link.

Projektet vil fremstille et site, mobisticks.dk, hvor institutioner med et pædagogisk, vejlednings- eller formidlingsmæssigt sigte kan udvikle og distribuere deres egne MobiSticks-koder. På sitet www.mobisticks.dk vil MobiSticks-koder kunne printes ud eller distribueres elektronisk, så de for eksempel kan integreres i institutioners papir-materialer. Projektet udvikler en database, hvor tekst-, lyd-, billed-, video- og opgavematerialer kan lægges ud og nemt kan hentes via MobiStick-koder.

Videnscenter for Integration har de seneste 3 år beskæftiget sig med, hvordan mobiltelefoner kan bruges til dansklæring og integration. Det er disse erfaringer, der nu har resulteret i projekt, MobiSticks.

Projektet realiseres i et samarbejde mellem Videnscenter for Integration, Scanbuy, webbureauet CPH-Re, Nørremarksskolen i Vejle, Lærdansk i Århus, Vejle Museum, Økolariet i Vejle, Stadsarkivet i Vejle, Center for Sentudviklede Voksne i Vejle.

mou

Se også projektets blog

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
Lundgaard
Nyhedsbrev