Henning G. Jensen: Flertalsstyre en dårlig idé

Aalborgs socialdemokratiske borgmester synes ikke godt om, at regeringen vil afskaffe magistratstyret i Aalborg og andre store byer. Venstre i Aalborg er i tvivl
25. FEB 2010 7.42

AALBORG: Regeringes plan om inden næste kommunalvalg at indføre flertalsstyre i de store bykommuner vækker modstand i Aalborg. Det særlige magistratsstyre sikrer nemlig mindretallet mere indflydelse end flertalsstyre. Det giver bl.a. fire mandater i byrådet en rådmandspost, og et spinkelt flertal kan altså ikke sætte sig på alle de magtfulde poster som i andre kommuner.

Det mener manden med flertallet i Aalborg og borgmester siden 1998, Henning G. Jensen, der lægger afstand til regeringens udspil, fortæller DR Nordjylland.

- Jeg synes, det er en dårlig ide. Det fungerer godt i dag, hvor vi samarbejder i tillid og laver brede budgetforlig. Hvis man fjerner magistratstyret, sætter flertallet sig bare på magten.

Venstres frontfigur i Aalborg Byråd, Mariann Nørgaard, tøver med at hilse regeringens forslag om at indføre flertalsstyre i Aalborg og de andre store byer velkommen. 'Det bliver et både - og' siger hun til radioen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt