Støjberg: Jobcentre vælger ikke private job-aktører efter kvalitet

Jobcentrene skal have mere fokus på, hvilken kvalitet der bliver leveret af såkaldt 'andre aktører' - private virksomheder, organisationer, a-kasser mv., mener beskæftigelsesministeren
24. FEB 2010 23.24
Der er stor forskel på, hvor gode andre aktører er til at skaffe ledige i job. Det viser en rapport, som Deloitte har udarbejdet for Arbejdsmarkedsstyrelsen. I rapporten evalueres andre aktørers indsats og resultater.

Evalueringen peger også på, at jobcentrene generelt ikke bruger andre aktørers resultater, når de vælger, hvilke aktører de samarbejder med.

I forbindelse med rapporten siger beskæftigelsesminister Inger Støjberg:

- For mig er det helt afgørende, at de ledige kommer hurtigst muligt i job. Ikke hvem der står for opgaven. Derfor skal jobcentrene selvfølgelig altid bruge de aktører, der har de bedste resultater. Men den her evaluering viser, at jobcentrene tilsyneladende ikke altid vælger at bruge de aktører, der er bedst til at få de ledige i job.

- Vi har rent faktisk sørget for, at kommunerne hver måned kan se, hvilke andre aktører der er bedst til at få de ledige i job. Jeg forventer selvfølgelig, at kommunerne vil bruge den viden og vælger de aktører, der er bedst til at få de ledige i job, siger hun.

- Jeg vil gøre mit til, at der bliver skabt endnu mere synlighed om resultaterne hos de andre aktører. Fremover vil der blive lavet en central resultatovervågning - altså en form for hitliste - som sort på hvidt vil vise, hvilke aktører der er de bedste. Så er der ingen undskyldning for ikke at bruge de bedste, siger ministeren.

På baggrund af evalueringen bliver der iværksat en række initiativer:
  • Arbejdsmarkedsstyrelsen laver en hitliste, der skaber gennemsigtighed og overblik over gode og dårlige andre aktører.
  • Arbejdsmarkedsstyrelsen tager kontakt til alle landets kommunaldirektører og indskærper, at kommunerne skal vælge de andre aktører, der har de bedste resultater.
  • De statslige beskæftigelsesregioner understreger over for jobcentrene og andre aktører, at der skal være øget fokus på resultaterne hos andre aktører
  • Arbejdsmarkedsstyrelsen sætter gang i en videnskabelig og tilbundsgående undersøgelse af resultaterne hos de andre aktører, der varetager indsatsen overfor de ledige akademikere.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt