Brønderslev-lovbrud nu på ministerens bord

Viceborgmester Arne M. Jensen (S) erkender, at handicaphjælpere ikke aflønnes efter den nye lov, men skyder skylden på regeringen. Udvalgsformand truer med at gå til tilsynet, og MF'er vil ha' Ellemann på banen

Af Knud Abildtrup

BRØNDERSLEV: MF René Skau Bjørnsson (S) spørger nu indenrigs- og socialminister Karen Ellemann (V), hvad hun vil gøre i en sag fra Brønderslev, hvor kommunen åbent erkender at bryde loven med fuldt overlæg:

TV2/NORD kunne i sidste uge citere social- og sundhedsudvalgsformanden, Thomas Krogh (SF) for at konstatere, at der ikke var penge nok til at give handicaphjælperne løn under sygdom og ret til barnets første sygedag.

Kommunen har fået en million kr. fra Regeringen til at gennemføre de nye regler, men mangler fortsat halvanden million, hvilket et flertal i økonomiudvalget ikke ville give.

Viceborgmester Arne M. Jensen (S) kunne koldt og roligt afvise bevillingen, da det blot vil gå ud over andre lovbundne områder.

Thomas Krog stiller en anmeldelse af sin egen kommune i udsigt, mens Arne M. Jensen lover forbedringer. Og senest bliver det nu en sag på Christiansborg.

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt