Randers klar med studiemødregrupper

Millioner skal hjælpe unge mødre gennem uddannelser med rådgivning og hjælp til at danne sociale netværk

RANDERS: 4,7 millioner kroner i støtte fra Social- og Indenrigsministeriets såkaldt SATS-puljemidler skal hjælpe unge mødre i Randers Kommune til at fuldføre en uddannelse, de har påbegyndt, og få deres studie- og familieliv til at hænge bedre sammen, oplyser kommunen.

Det er Familiehuset i Randers Kommune, der står bag projektet, og lederen Berit Svane er begejstret for, at ansøgningen om støtte til det spændende projekt er blevet imødekommet.

- Vi er rigtig glade og stolte i Familiehuset over at kunne give unge mødre i Randers et ekstra tilbud i en tid, hvor de kommunale kasser rundt om i landet ellers er slunkne, lyder det fra Berit Svane.

Hun forklarer, at baggrunden for projektet er, at man i Randers Kommune ser en stigende gruppe af unge mødre, der falder fra ungdomsuddannelserne. Årsagerne er blandt andet, at de ikke har de nødvendige sociale og faglige ressourcer til at gennemføre uddannelsen.

Mødrene har svært ved eller magter ikke at håndtere de mange udfordringer, de møder som forældre og studerende, ligesom mange af dem mangler både et socialt netværk og opbakning fra forældrene.

Projektet, der har fået navnet 'Studiemødregrupper', skal netop gennem dannelse af grupper af unge mødre, støtte dem og deres barn/børn til at etablere et socialt netværk, råde og vejlede dem om opgaverne som forældre, give dem støtte og hjælp til studier og lektier samt tilbyde den unge familie individuel støtte og kontakt til en 'reservebedstemor'.

Målgruppen for projektet er blandt andet karakteriseret ved, at de er studiemæssigt svage. Deres baggrund er ofte familier, som ikke har tradition for uddannelse. De har et højt fravær fra deres studie, og der kan være tale om, at børnene har kontakt til de sociale myndigheder.

Uddannelsesinstitutionerne i Randers vurderer, at der årligt er 30-50 unge mødre, der har behov for at få støtte for at kunne fuldføre deres uddannelse.

'Studiemødregrupper' skal de kommende tre år hvert forår og efterår oprette og gennemføre to kursusforløb. Projektet gennemføres i et tæt samarbejde med tre uddannelsesinstitutioner i Randers Kommune og en bred vifte af professionelle af professionelle netværk.

 

ka

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
DK Job
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt