Håndværksrådet: Kommuner smøler med betalinger

Hver fjerde virksomhed venter mere end fire uger på, at kommunen udbetaler refusioner, viser ny undersøgelse fra Håndværksrådet
17. FEB 2010 13.19

Sygedagpenge og andre ydelser samler støv i kommunerne, viser en ny undersøgelse fra Håndværksrådet.

Små og mellemstore virksomheder tager hellere end gerne det sociale ansvar i forhold til fastholdelse af medarbejdere og oprettelse af lokale jobs. Men når det kommer til rettidig udbetaling af refusion i forbindelse med sygedagpenge, løntilskud og barsel til virksomhederne, så halter velviljen hos kommunerne.

Det viser en ny undersøgelse fra Håndværksrådet, der er hovederhvervsorganisation for mere end 20.000 små og mellemstore virksomheder.

- Det lader til, at nogle kommuner har taget ordsproget 'hastværk er lastværk' meget alvorligt. I forhold til refusion er kommunerne alt for langsomme til at komme til lommerne. Det er en trend, vi skal have vendt. Det gælder særligt i en tid, hvor virksomhederne i forvejen er ramt på likviditeten, siger Thea Gade-Rasmussen, erhvervspolitisk konsulent i Håndværksrådet.

Som billedet ser ud i dag, kan en fjerdedel af alle virksomheder risikere at vente mere end 4 uger, før de får udbetalt refusion. Det er ikke rimeligt, mener Håndværksrådet, og på den baggrund efterlyser det, at kommunerne respekterer virksomhedernes behov for likviditet og sørger for en hurtigere udbetaling af de skyldige beløb.

- De små og mellemstore virksomheder er vigtige spillere i det rummelige arbejdsmarked. Det er derfor langt fra acceptabelt, at kommunerne vælger at agere modspillere frem for medspillere, når det handler om udbetaling af refusioner til virksomhederne, siger Thea Gade-Rasmussen.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt