København sætter turboen på nye daginstitutioner

Børne- og ungdomsborgmester Anne Vang (S) samarbejder med to andre forvaltninger for at få byggeriet hurtigere i gang og afsluttet, så man hurtigst muligt kan leve op til pasningsgarantien
17. FEB 2010 10.47

Af Thomas Jensen

KØBENHAVN:

- Jeg har sat mig for, at pasningsgarantien virker. De københavnske forældre skal have en tryghed i at vide, de kan få deres børn passet i en daginstitution. Sådan er det ikke i dag. Desværre er det sådan, at mange forældre ikke kunne drømme om at få flere børn, fordi der ikke er nogen pasningsmulighed. Der skal bygges flere institutioner hurtigst muligt, forklarer Anne Vang til dknyt.

Mangler 1054 pladser
I 2010 kommer kommunen til at mangle 1054 daginstitutionspladser. Det tager omkring to år at få bygget en institution. Den proces skal speedes op.

- Jeg er i kontakt med teknik- og miljøborgmester Asmus Kjeldsgaard, der står for byggetilladelser, og kultur- og fritidsborgmester Pia Allerslev, der står for Københavns byggerier. I fællesskab vil vi forsøge at få byggetiden ned til mellem seks måneder og et år, siger Anne Vang, der forklarer, der er sat penge af til det.

Imellemtiden køber København sig til pladser i omegnskommunerne.

- Det er en midlertidig løsning, som vi vil bruge, hvis det er gode og ikke for dyre pladser. Vi er gået i gang.

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt