FOA: Løftebrud af S-SF

S og SF snyder landets dagplejemødre i deres fælles skatteudspil
KORT NYT17. FEB 2010 6.25

FOLKETINGET: Han er fortørnet over, at det røde skatteudspil fastholder regeringens standardfradrag for dagplejere på 60 pct. - og ikke hæver det til godt 62 pct., som S og SF ellers argumenterede for, da regeringen gennemførte sin skattereform sidste år, skriver Berlingske Tidende.

- Det overrasker mig. Jeg havde forventet, at S og SF ville rette op på den skævhed i deres skatteudspil, siger Dennis Kristensen.

Regeringen hævede sidste år dagplejernes fradrag fra 46 til 60 pct. for at kompensere dem for de lavere ligningsmæssige fradag og de højere grønne afgifter i skattereformen. Det kaldte oppositionen dengang for en 'underkompensation' og fastslog, at dagplejerne kunne holdes skadefri med et fradrag på 62 pct. Ifølge en beregning fra FOA koster underkompensationen dagplejerne 1.464 kr. årligt, når skattereformen er fuldt indfaset.

- Med Fair Forandring får dagplejerne en skattelettelse, som er større end den underkompensation. Og dagplejerne får også gavn af de velfærdsforbedringer, som ligger i vores udspil, siger SF's skatteordfører Jesper Petersen og fastslår, at S og SF's skatteudspil hæver beskæftigelsesfradraget med 6.000 kr.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt