Ledige nu længere i ledighedskøen

Ledigheden er steget, fordi mange har mistet deres job. Men ledigheden er også steget, fordi flere nu er ledige i længere tid, tre-fire uger
KORT NYT16. FEB 2010 14.10

Den økonomiske krise har gennem det seneste halvandet år sat sit præg på arbejdsmarkedet med kraftigt stigende ledighed som følge. Ledigheden er steget, fordi mange har mistet deres job og har meldt sig ledige. Men som noget forholdsvis nyt, så har de, der for nylig er blevet ledige, udsigt til at forblive ledige længere tid end for et år siden.

Da ledigheden begyndte at stige omkring august 2008, kunne en nyledig (dagpengemodtager og arbejdsmarkedsparat kontanthjælpsmodtager) i gennemsnit forvente at være ledig i 22 uger. Mistede man derimod sit job året efter - altså i august 2009 - kunne man forvente at være ledig i cirka et halvt år. Det er tre-fire uger længere, end da krisen startede, viser nye tal fra Beskæftigelsesministeriet.

At ledighedsforløbene kun er blevet tre-fire uger længere viser, at der fortsat er stor dynamik på arbejdsmarkedet, selvom den økonomiske krise nu har varet i omkring halvandet år.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt