Professor: Udbudsregler for ufleksible og en hæmsko

KL er enig - de nuværende regler står simpelthen i vejen for et større offentlig-privat samarbejde

- Udbudsreglerne står i vejen for samarbejdet mellem det offentlige og private virksomheder (OPS) og for ambitionerne om en bedre dialog mellem det offentlige og de virksomheder, der har ekspertisen. Det mener Michael Steinicke, der er professor i udbudsret ved Syddansk Universitet. Om få måneder offentliggør han sammen med lektor Karsten Naundrup Olesen den første større kortlægning af OPS i Danmark. Det fortæller Ugens Erhverv.

- Udbud er en meget rigid aftaleproces, der ikke tillader meget dialog og drøftelser om, hvordan opgaven skal være. Det står i vejen for et fornuftigt samarbejde, siger Michael Steinicke. I sidste ende er det produktudviklingen og innovationen i det offentliges ydelser, der bliver sat i stå. Udbudsreglerne er nærmest en hæmsko.

- I KL er vi fuldstændig enige i, at udbudsreglerne bør være langt mere fleksible. Det svarer til det, som vi hver dag hører fra kommunerne. De regler, vi har i dag, er simpelthen for rigide. De fører til dårlige løsninger og koster flere penge end nødvendigt, siger Jakob Scharf, der er chef for Offentlig-Privat i KL til Ugens Erhverv.

mou

 

 

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt