DF går efter skoleleder

- Meget tydeligt, han har stærke politiske holdninger, mener partiet om skoleleder i Vollsmose ved Odense. Partiet går til undervisningsministeren i kølvandet på diskussionen om skolers religiøse hensyn

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører, Marlene Harpsøe, er oprørt over de udtalelser, som skoleleder Olav Rabølle Nielsen fra Humlehaveskolen i Vollsmose kommer med i Kristeligt Dagblad tirsdag den 14. februar. Skolelederen forklarer, at man, når man diskuterer omfanget og brugen af religiøse hensyn i folkeskolen, 'er med til at fremelske et fremmedhad, som Pia Kjærsgaard (DF) lever højt på'.

- Det er mig helt ubegribeligt, at Olav Rabølle Nielsen, der bliver interviewet i sin egenskab som skoleleder og udtaler sig med denne kasket på, kan komme med en så åbenbar politisk udtalelse. Som privatperson må Olav Rabølle Nielsen inden for straffelovens rammer sige, hvad han vil. Men det er uacceptabelt, at han bruger sit embede som politisk platform. Jeg vil derfor spørge undervisningsminister Bertel Haarder (V), om en skoleinspektør sådan kan bruge sin stilling til at være politisk agitator mod et navngivent parti, siger Marlene Harpsøe.

Hun hæfter sig desuden ved, at skolelederen tidligere har bragt sig i et uheldigt søgelys, da han ifølge Fyens Stiftstidende den 10. januar 2009 optrådte med navn og titel i en anti-israelsk kampagne.

- Det er altså meget tydeligt, at denne skoleleder har stærke politiske holdninger. Og vi må da håbe, at det ikke har indvirkning på de mange religiøse hensyn i forhold til muslimske elever, som jeg forstår, at Humlehaven tager. Personligt synes jeg, at de mange religiøse hensyn er udtryk for, at skolen for at undgå konflikter springer over, hvor gærdet er lavest, og dermed svigter integrationen, siger Marlene Harpsøe.

mou

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt