Turisterne bliver væk fra Danmark

Regeringen vil give mere magt til VisitDenmark for at knække kurven, men det dræber lysten til at tænke kreativt, mener KL's Erik Nielsen

Alene fra 2008 til 2009 er antallet af overnatninger, hvor en udenlandsk turist lå i feriesengen, faldet med 2 mio. Faldet rammer især landlige og naturskønne områder, skriver Jyllands-Posten.

I erkendelse af det vigende besøgstal - 4,6 mio. færre udenlandske overnatninger fra 1999 til 2009 - er regeringen klar til at strømline markedsføringen af Danmark, og et nyt lovforslag giver VisitDenmark en langt mere central og dominerende rolle, når det danske land skal sælges på udebane.

- VisitDenmark bliver monopol, og lokale projekter på turistområdet skal godkendes i VisitDenmark. Det er bureaukratisk og dræber lysten til at tænke kreativt i kommunerne, siger borgmester Erik Nielsen (S), formand for arbejdsmarkeds- og erhvervsudvalget i KL.

Georg Sørensen, formand for VisitDenmark og adm. direktør i MCH - Messecenter Herning Kongrescenter - ser tingene anderledes.

- Det handler om at koordinere og ikke konkurrere. Det handler om at få turisterne til Danmark og derefter dele dem, så vi tilbyder både en tur til strand og natur, men samtidig har øje for, om gæsterne er målgruppe for en tur i Legoland eller en større by, siger han.

tj

 

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt