Lyt til dine partifæller, Trøjborg

Jan Trøjborg vil ikke indføre budgetgaranti på det særlige sociale område. Det giver ellers god mening, og både kommunerne selv og Jan Trøjborgs partifæller på Christiansborg er positive, mener Socialpædagogerne
15. FEB 2010 10.44

Den kommende formand for KL, Jan Trøjborg (S), synes ikke om Socialpædagogernes forslag om at indføre budgetgaranti på det særlige sociale område. Undersøgelse har ellers vist, at der er fordel at hente i at sidestille området med blandt andet områder som revalidering og dansk for udlændinge.

Og da Socialpædagogerne i efteråret spurgte de kommunale socialchefer om deres udfordringer med at få økonomien til at hænge sammen på det sociale område, svarede over halvdelen af dem, at de gerne så budgetgaranti indført på området.

Socialpædagogernes formand, Kirsten Nissen siger i en kommentar til Jan Trøjborgs afvisning af budgetgarant:

- Jeg synes Jan Trøjborg skulle prøve at ringe til sine partifæller på Christiansborg, som under forhandlingerne til Barnets Reform gav udtryk for, at det er nødvendigt at se på finansieringen på det særlige sociale område. De udviste enighed med os i at finansieringen af området for udsatte børn og unge ikke hænger sammen, og at der må og skal ske ændringer, siger Kirsten Nissen.

- Jeg synes, det er ærgerligt, at Jan Trøjborg allerede inden han har sat sig i KL-stolen tager afstand fra en løsning, der både for kommunerne, for børnene og for området giver sund fornuft. Med regeringens nulvækstpolitik er der jo intet der tyder på, at kommunerne får flere penge generelt, og dermed tvinges mange kommuner til at skele til økonomi frem for, hvad der er bedst for børnene. Det vil en budgetgaranti afhjælpe, siger Socialpædagogernes formand.

mou

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt