Egedal Museum vinder filmpris

Egedal Museum og filminstruktør Lars Becker-Larsen vandt søndag aften Unesco's store internationale Grand Prix film-pris for bedste lange historiske film
KORT NYT15. FEB 2010 7.20

EGEDAL: Det skete på Italiens nationale filmmuseum 'National Museum of the Cinema', hvor store museer som blandt andre Vinterpaladset i Rusland, Musée de I'histore og National Museum i Taiwan, dystede om priser i seks forskellige kategorier. I alt 40 film fra 13 lande har deltaget, oplyser Egedal Kommune.

Egedal Arkiver og Museum og Lars Becker-Larsen vandt Grand Prix prisen for bedste lange film med den 52 minutter lange historiske dokumentarfilm 'The moving Earth' ('Den bevægede Jord'), der handler om renæssancens nye udfordrende verdensbillede, hvor blandt andre Tycho Brahe viste, at Jorden ikke længere var verdens centrum.

- Jeg er umådelig stolt over, at vores lille museum i Egedal og Lars Becker-Larsen med 'The Moving Earth' har formået at udkonkurrere de store internationale museer, der traditionelt har langt større budgetter at lave film for. Men det er også en imponerende flot film, der taler til et større publikum med et evigtgyldigt budskab om, at vi mennesker ikke er centrum for alt, siger arkiv- og museumsleder Rolf Kjær-Hansen fra Egedal Arkiver og Museum, der søndag aften modtog prisen i Italien sammen med Lars Becker-Larsen.

Du kan se klip fra filmen på filmproduktionsselskabet Danish Doc Pro-ductions hjemmeside www.danishdoc.dk/jord.dk.html

tj

Stillinger fra Lundgaard Konsulenterne
dkjob
www.mercuriurval.com
Fordi mennesker betyder alt